fbpx

Ik lig bij mijn jongste dochter op bed en ze vertelt mij dat ze vaak dezelfde droom heeft. Ze zegt dat ze het niet begrijpt en voordat ze dit vertelt zegt ze: “Ik weet niet of jij dit gelooft”.

Ze weet dat ze me alles mag en kan vertellen. Ik stel haar gerust en zeg dat ik haar altijd geloof.
Dus ik vraag haar hoe die droom dan gaat. Ik vraag haar op dat moment om haar ogen te sluiten en te vertellen wat ze ziet. Ze ziet een huis en dat huis staat ergens in het niets.

Om het huis heen staan andere huizen en die staan in brand. Ze vertelt dat ze een klein meisje is van ongeveer 7 jaar is met blond haar, die in een huis rondloopt op zoek naar haar ouders, die ze nergens kan vinden.

Ze is bang en helemaal alleen. Uiteindelijk raapt ze al haar moed bij elkaar en loopt het huis uit om haar ouders te gaan zoeken. Als ze de voordeur uit is, komen 2 mannen haar tegemoet lopen en 1 van die mannen heeft een mes bij zich.

Dan gaat het heel snel en voelt ze de pijn op haar borst. Ze wordt paniekerig en kortademig. Ze is neergestoken, recht in haar hart. Ik zie dat ze dit weer opnieuw beleeft. Ik hou haar vast en praat tegen haar en ze gaat er doorheen in veiligheid met mij.

Deze droom komt zeer zeker uit een vorig leven van haar. Ze voelt dit zelf ook zo aan. Ze is bang om in dit leven neergestoken te worden en haar ouders kwijt te raken. Vaak komt dit op dezelfde leeftijd terug in het huidige leven van je kind als de leeftijd waarop het in een vorig leven gebeurd is.

Een hele heftige droom, maar wat kun je hier zelf als ouder nu aan doen?
1. Ten eerste: Geloof je kind, als het je zoiets vertelt. Weet dat je kind meerdere levens heeft gehad en heel wijs is.
2. Geef je kind veiligheid en luister naar wat er verteld wordt.
3. Laat je kind een tekening maken en alles zo gedetailleerd mogelijk uitschrijven. Alles wat je kind hierover weet kan het tekenen. Scheur deze tekening daarna door of verbrand hem.

Als je dit doet dan stoppen deze dromen vanzelf want dan zijn ze van het onbewuste naar het bewuste gehaald.
Je kind hoeft hier verder zelf niks mee te doen. Het is alleen heel vervelend als je kind elke nacht wakker wordt nadat het heeft gedroomd en daardoor helemaal in paniek is.