fbpx

Wie ben ik?

 

Hallo! Ik ben Nathalie Kuijpers. Ik ben getrouwd en trotse moeder van 2 dochters, geboren in 2011 en 2013.

Voordat ik kinderen kreeg werkte ik met veel plezier in de kinderopvang.  Het gedrag van kinderen vind ik interessant. Waarom is een kind boos, verdrietig, gefrustreerd, of bijvoorbeeld heel druk? Hoe kan ik dit kind en de ouders ondersteunen? Ook vind ik het prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen.

In 2011 is onze oudste dochter geboren. Ik merkte verschillen met andere kinderen. Toen onze 2e dochter geboren werd, in 2013, werden  de verschillen tussen hen voor mij nog beter zichtbaar. Onze oudste was drukker, meer aanwezig en liet een sterke eigen wil zien. Onze  jongste liet duidelijk merken dat ze het kinderdagverblijf niet fijn vond. Ze huilde veel en speelde weinig. Ze is een heel gevoelig kind, hooggevoelig zoals nu blijkt.

Na een jaar proberen op het kinderdagverblijf waar ik zelf ook werkte, bleef onze jongste dochter moeite houden. Ondertussen kwamen er ook meer uitdagingen met de oudste op school.

Ik besloot samen met mijn man dat ik ging stoppen met werken en even een tijdje thuis zou zijn voor onze kinderen, die me nodig hadden. Hierdoor hoefden ze niet meer naar de opvang en die extra aandacht deed ze zichtbaar goed.

Na een tijdje miste ik het om bezig te zijn. Toen ben ik begonnen als gastouder bij mij thuis. Onze jongste vond het geweldig en fijn en het ging erg goed, terwijl mijn oudste juist erg moest wennen. Op school bleven de uitdagingen komen. Haar gedrag verbaasde me. 

Ik ben me erin gaan verdiepen en ben hulp gaan zoeken. Uiteindelijk was het een boek wat ik las, over hooggevoelige kinderen met een sterke wil.  Hierdoor vielen vele puzzelstukjes op hun plek.

Iets in mij wilde na een tijdje als gastouder opeens iets anders, al wist ik eerst niet precies wat. Ik wilde blijven werken met kinderen, want dat is mijn grote passie, maar ik wilde op de één of andere manier ook mijn interesse voor spiritualiteit erbij betrekken.  Zo ben ik bij de opleiding voor Energetisch Kindercoach uitgekomen.

Nadat ik die afgerond had ben ik me verder gaan ontwikkelen. Vooral op het gebied van hooggevoeligheid, want hooggevoelig is ook wat mijn kinderen en ikzelf zijn.

Om nóg dichter bij mijn gevoel te komen ben ik een cursus tot intuïtiecoach gaan volgen. Die manier van werken past heel goed bij mij: coachen op mijn gevoel, mijn intuïtie.