fbpx

Goed om te weten

Goed om te weten

Hieronder volgen een aantal dingen in de categorie ‘Goed om te weten’.

  • Dat je coaching niet moet verwarren met therapie. Coaching is gericht op de toekomst en gaat uit van mogelijkheden. Er wordt dus niet grondig ingegaan op de oorzaak van de problemen.
  • Dat er geen diagnose wordt gesteld en dat een diagnose ook niet het uitgangspunt is. Ik kijk naar jullie kind, naar waar hij/zij tegenaan loopt en welke kwaliteiten aanwezig zijn.
  • Dat je jullie kind kan aanmelden zonder verwijzing van de huisarts.
  • Dat kindercoaching niet wordt ingezet bij ernstige psychische problemen. Daarnaast raad ik aan om bij lichamelijke en/of geestelijke klachten eerst een arts te raadplegen.
  • Dat vertrouwen belangrijk is voor het coachingstraject. Daarom zal ik alles wat jullie kind met mij bespreekt vertrouwelijk behandelen. Dat houdt in dat ik toestemming van jullie kind vraag om informatie met jullie als ouder te delen. Uiteraard houd ik jullie wel op de hoogte over de ontwikkeling die jullie kind doormaakt en is jullie betrokkenheid erg belangrijk voor het slagen van het coachingstraject.
  • Dat ik niets uit het hele traject met derden zal bespreken zonder jullie schriftelijke toestemming. Uitzonderingen hierop kunnen worden gemaakt wanneer de veiligheid van het kind of van anderen in gevaar is.