fbpx

Energetisch werken

Energetisch werken met de chakra’s

Chakra’s zijn de energiecentra van ons lichaam. Het woord chakra betekent ‘wiel’. Sommige mensen vinden dat chakra’s qua vorm op een wiel lijken, anderen zien ze eerder als een soort draaikolken die energie door de energiebanen in je lichaam laten stromen.

Door te werken met de chakra’s kun je veel invloed uitoefenen op hoe iemand zich voelt, zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer de chakra’s goed functioneren, zorgen ze ervoor dat je energiek en evenwichtig kunt leven. Om ons leven in balans te houden en niet ziek, depressief, angstig, verdrietig, etc. te raken,  moeten we ervoor zorgen dat de energie goed door ons lichaam kan blijven stromen. Met andere woorden, dat de chakra’s in een mooie, draaiende beweging zijn en blijven. Als er in één van de chakra’s een blokkade zit, dan kan dit zich uiten door fysieke of psychische klachten.

Bij energetische behandelingen werk ik met de volgende 7 hoofdchakra’s:

  • Basischakra
  • Miltchakra
  • Zonnevlechtchakra
  • Hartchakra
  • Keelchakra
  • Voorhoofdchakra
  • Kruinchakra

Er zijn echter nog veel meer chakra’s in ons lichaam aanwezig.

Elke chakra heeft een eigen specifieke functie en werkt op bepaalde gedeeltes (of bepaalde organen) en emoties. Chakra’s zijn gevoelig voor magnetisme, geluid en kleur. Door zaken zoals stenen, muziek, en mijn handen (door middel van magnetiseren) in een behandeling te betrekken kunnen de chakra’s in hun werking worden versterkt, of juist geremd, zodat ze weer in balans komen.

 

Healing

Een andere vorm van energetisch werken is healing. Healing zorgt voor balans in jezelf in de meeste brede zin van het woord. Het gaat om het vinden van evenwicht in zowel lichaam, geest en ziel. Ieder mens heeft naast een fysiek lichaam ook een astraal lichaam, ook wel je aura genoemd. Dat is het energieveld om je heen.

Ik voer een healing uit door met mijn handen te werken in jouw energieveld, oftewel jouw aura. Hierdoor ben ik een doorgeefluik van universele energie. Zo maak ik jouw energieveld schoon en/of maak ik blokkades los. Door deze blokkades aan te pakken kan jouw levensenergie weer door je lichaam gaan stromen waarna je uiteindelijk je emotionele, mentale of lichamelijke klachten kunt aanpakken.

Healen kan ik echter niet helemáál voor jou doen; ik kan daarin alleen ondersteunen. Het is namelijk noodzakelijk dat je zelf open staat hiervoor en het wil ervaren. Voor de healing hoef je, naast het feit dat je vrijwillig aanwezig bent, verder niets te doen. Je mag lekker gaan zitten of liggen met je ogen dicht en je wordt gevraagd om je voor- en achternaam te noemen zodat ik verbinding kan maken.